Aplicație care te ajută să te deconectezi de telefonul mobil

by

Aplicație împotriva dependeței de telefoane

Aplicație care te poate ajuta să te deconectezi puțin de telefonul mobil. Pare un paradox, nu? Dar se pare că este cât se poate de reală.

Cei de la Compania Huffington, Thrive Global, au înțeles că efectul pe care îl are tehnologia asupra oamenilor nu este doar unul benefic. Arianna Huffington, într-un interviu dat pentru CNN, spunea că tehnologia este uimitoare și ne-a transformat viața în bine, dar nu mai putem ignora faptul că a devenit o dependență pentru oameni și le răpește acestora „umanitatea”. Statisticile arată că tot mai mulți copii dezvoltă anxietăți, tulburări de comportament, depresii și o tot mai mare înclinație spre sinucideri. Problema nu îi ocolește însă nici pe adulți, pentru că dependența de tehnologie a ajuns să le afecteze sănătatea, productivitatea, relațiile, etc..

Arianna Huffington recunoaște că această dependență nu este una întâmplătoare, este una deliberată. Marile companii promovează consumerismul. Cu cât atrag mai mult atenția consumatorilor, cu atât câștigă mai mult.

Unul dintre cei care au ajutat la crearea iphone-ului a recunoscut, de asemenea, că acesta dă dependență, ba mai mult, a făcut și o comparație pentru părinți.
“Este același lucru cu a pune o sticlă cu băutură în fața propriului copil.

Propunerea este sa învățăm să preluăm controlul asupra propriei vieți. Nu trebuie să mai petrecem atât de mult timp pe telefon sau în fața calculatorului. Să învățăm să ne facem timp pentru a ne relaxa, a medita, a petrece timp cu familia și cu cei dragi.”

Și aplicația despre care vorbim, este concepută să ne ajute să facem acest pas.

Cei de la Huffington au mai lansat și în 2012 o aplicație care îi ajută pe părinți să monitorizeze cât timp petrec efectiv copiii lor pe telefon sau tabletă.

Blocarea apelurilor telefonice

Acum, aceștia au o altă propunere. O aplicație care să permită utilizatorilor să seteze o perioadă orară în care să nu fie deranjați. Toate apelurile, mesajele sau notificările, în afară de cele venite de o listă de contacte alese special de utilizator, vor fi blocate.

O să spuneți acum, că nu este nevoie de o aplicație de genul acesta pentru că, există deja în setările telefoanelor „modul blocare” cu care putem face același lucru.

Ce aduce nou aplicația?

Aplicația despre care vorbim blochează mesajele sau apelurile primite.
După ce face acest lucru, trimite înapoi celor ce încearcă să ne contacteze un mesaj.
Prin acest mesaj sunt anunțati că nu sunt ignorați, doar că telefonul nostru nu primește mesaje sau apeluri până la o anumită oră stabilită.

Încercarea de deconectare nu este o atitudine anti-tehnologie. Arianna Huffington face o comparație cu electricitatea. Nu stingem lumina noaptea pentru că suntem împotriva electricitații, o facem pentru că vrem să avem un somn odihnitor. La fel trebuie să facem și cu timpul nostru. Pentru a ne face timp pentru noi și pentru cei dragi, trebuie să ne deconectăm puțin de la telefoanele noastre.

Aplicația se numește Thrive și se poate descărca gratuit. Este compatibilă, momentan, doar cu Samsung Galaxy Note 8, dar în curând va fi disponibilă pentru toate modelele de telefonie.