El este “Patronul” lui ARSENIE BOCA! Deține licența pentru drepturile de autor

by

 

Toate obiectele spirituale legate de numele lui Arsenie Boca sunt confiscate din magazine. Deținătorul mărcii a apelat la polițiști pentru aplicarea legii, pentru confiscarea tuturor obiectelor care fac referire la Arsenie Boca, de la cei care nu-i plătesc drepturi!

Arădeanul care deține licența pentru drepturile de autor ale obiectelor cu părintele Arsenie Boca le declară război tuturor comercianților care vând orice obiect legat de numele lui Arsenie Boca, icoane, tablouri, etc..

George Emanuel Daniel este arădeanul care a apelat la polițiști ca să oprească vânzarea oricărui obiect cu duhovnicul Arsenie Boca.

Marca a fost înregistrată de un maghiar, Sandor Andor, care este reprezentant al unei societăți britanice. Sandor, i-a notificat încă de anul trecut pe toți comecianții de obiecte religioase care poartă numele lui Arsenie Boca, să intre în legalitate, adică sa-i platească o sumă pentru orice obiect religios vândut! Comercianții trebuie să obțină o licență din partea societății britanice pentru a vinde orice produs asociat numelui Arsenie Boca.

Caz concret: El a mers la un magazin de pe strada Mețianu, un magazin care comercializează produse imprimate cu figura sau numele lui Arsenie Boca, și a chemat și poliția.

„În urma unui apel la 112, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității au indisponibilizat mai multe produse care purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Polițiștii au fost sesizați ieri, despre faptul că pe raza municipiului, în incinta unui magazin care are ca obiect de activitate punerea în vânzare de articole religioase si obiecte de cult religios, sunt deținute în vederea comercializării produse care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În fapt, un echipaj al Biroului de Ordine Publică s-a deplasat de îndată la fața locului în vederea luării la cunoștință a situației reclamate, sesizării organelor competente și luării măsurilor legale ”

Constatând că este necesar sprijinul de specialitate al unor ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, aceștia s-au prezentat în locația sesizată, procedând la verificarea legalității comercializării produselor susceptibile a fi contrafăcute.
Toate obiectele legate de Arsenie Boca au fost confiscate!

” În urma cercetărilor, s-a dispus indisponibilizarea tuturor produselor care prezentau însemnele unei mărci înregistrate.”

Conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar de cercetare penală întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, spune Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Maghiarul care deține marca ” Arsenie Boca ” a înregistrat-o la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Episcopia Devei şi Hunedoarei spune ca va milita pentru apărarea imaginii şi numelui părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi “Sfântul Ardealului”, în condiţiile în care o firmă din Marea Britanie, reprezentată în România de către un arădean, susţine că ar deţine drepturile de proprietate asupra mărcii “Părintele Arsenie Boca”.

„Arhiepiscopia Bucureştilor a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunţa imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele părintelui Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria şi cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române şi parte a patrimoniului său memorial. Din aceste limpezi şi înalte raţiuni, nicio persoana privată, care nu are nici măcar o legătura de rudenie cu părintele Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin de drept Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică”, se arată într-un comunicat trimis de Patriarhia Română, la solicitarea MEDIAFAX.

Totodată, reprezentanţii Patriarhiei Române susţin că vor face toate demersurile necesare din punct de vedere legal, pentru ca marca „Părintele Arsenie Boca” să nu aparţină unei persoane private.

„În măsura în care persoana vizată va continua să se folosească de acest nume prin marca menţionata, Patriarhia Romana, prin Episcopia Devei şi Hunedoarei, sub jurisdicţia căreia funcţionează mănăstirea Prislop, unde se află şi mormântul părintelui Arsenie Boca, va face toate demersurile necesare din punct de vedere legal pentru a aşeza lucrurile în firescul lor”, se mai arată în sursa citată.

Leave a Comment