ATENȚIE, se schimbă BANII în România!

by

Imprimeria Băncii Naționale a României a finalizat o licitație pentru un serviciu de acordare credit în vederea finanțării unor obiective de investitii, respectiv achiziționarea de mașini de tipărit și a unui sistem de fabricare a formelor de tipar, în valoare de maxim 16.000.000 euro.

Potrivit anunţului de licitaţia publicat pe SEAP, contractul de servicii de acrodare de credit nu a intrat sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice, contractul a fost câştigat de Banca Comercială a României, iar valoarea acestuia este de 177.283 euro, fără TVA.

Nu s-a organizat licitaţie electronică, criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, contractul este valabil 72 de luni, nu poate fi subcontractat şi este finanţat din bugetul Imprimeriei Băncii Naţionale a României.

Începând cu luna ianuarie, BNR a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării. În conformitate cu prevederile art. 14 şi art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, conform BNR.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”. BNR preciza că toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie. Bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare .

Bancnotele şi monedele cu noua stemă a ţării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulaţie.

Sursa: Capital

Leave a Comment