Avertizare de la Twitter: Schimbați-vă parola contului!

by

Twitter solicită utilizatorilor să își schimbe parolele după ce au descoperit o eroare internă de sistem

Twitter, și-a încurajat cei peste 330 de milioane de utilizatori să își schimbe parolele după ce compania a descoperit o eroare de sistem, care a dezvăluit parolele utilizatorilor într-o formă necriptată, într-un jurnal intern.
Twitter a afirmat într-o postare că “nu avem motive să credem că informațiile despre parolă au părăsit vreodată sistemele Twitter sau că au fost folosite în mod abuziv de către cineva”, însă compania a cerut utilizatorilor să ia măsuri de precauție.
În postările de joi după-amiază, directorul tehnic al Twitter, Parag Agrawal, și-a cerut scuze pentru eroare și a spus:
“Împărtășim aceste informații pentru a ajuta oamenii să ia o decizie în cunoștință de cauză cu privire la securitatea contului lor”.
Twitter a spus că s-a descoperit eroarea și au eliminat parolele. Compania nu a spus însă, când a fost descoperită eroarea.
În 2011, Twitter a încheiat o înțelegere cu Comisia Federală pentru Comerț, după apariția afirmațiilor cu privire la breșe găsite în securitatea datelor care ar “permite hackerilor să obțină controlul administrativ neautorizat al Twitter”, potrivit unui comunicat al FTC. Ca parte a înțelegerii, Twitter trebuie să mențină un program de securitate a informațiilor, care va fi evaluat în fiecare an, timp de 10 ani.
Astfel de evaluări ale securității datelor s-au intensificat în ultimele săptămâni, ca urmare a evenimentelor legate de scandalul în care este implicată și compania  Facebook care a permis unei firme de consultanță politică să acceseze în mod incorect datele a 87 de milioane de utilizatori.

Leave a Comment