Bătaia dintre Poliție și Boureanu. Polițiștii au pus un măturător să șteargă urmele

by

Foto: Evz.ro

Evenimentul Zilei a intrat în posesia imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere din Piaţa Charles de Gaulle, din dimineaţa zilei de 9 iunie 2017, când fostul deputat Cristian Boureanu a fost implicat într-un grav incident cu poliţiştii de la Brigada Rutieră. Cel mai important detaliu pe care îl arată acest filmuleţ este acela că, la doar două minute după ce maşina de Poliţie pleacă, cu Boureanu încătuşat, în zonă apare un maturător, care curăţă urmele rămase după conflictul dintre poliţişti şi fostul deputat. Ba, mai mult, pe înregistrare se vede cum poliţiştii îi arată măturătorului unde să cureţe.

Înregistrarea în posesia căreia a inrat EVZ este una care a fost foarte căutată după incidentul din 9 iunie 2017. Imediat după incident, avocaţii lui Boureanu au cerut de la Poliţia Locală Sector 1, filmele de pe camerele de supraveghere din Piaţa Charles de Gaulle, ei sperând că pot demonstra astfel că nu fostul deputat l-a lovit peste degete pe poliţistul Ovidiu Andrei.

Poliţia Locală le-a comunicat în acel moment avocaţilor că înregistrarea se află deja la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, care instrumentează dosarul, dar la o săptămână de la incident aceasta nu se afla printre probele administrate de procuror. Se pare că ea a apărut în dosar, abia la o lună după incident, când a fost cerută prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Boureanu.

Filmul arată că maşina fostului deputat a fost oprită de poliţişti chiar în intersecţia de la Charles de Gaulle la ora 1.33 dimineaţa. Doi poliţişti coboară din maşină şi se duc la geamul pasagerului din dreapta şoferului, unde se afla Cristian Boureanu. Poliţiştii deschid uşa maşinii şi are loc un dialog de 2 minute, pe care îl prezentăm în acest articol, în urma căruia Boureanu le înmânează buletinul celor doi oameni ai legii.

Aceştia se întorc spre maşina poliţiei, de unde revin la uşa lui Boureanu după 30 de secunde. Urmează un schimb de replici foarte dure între fostul deputat şi Ovidiu Andrei. Acesta este momentul în care situaţia scapă de sub control, deşi în momentul în care i-a înmânat buletinul, Ovidiu Andrei i-a comunicat lui Boureanu că va primi doar o amendă pentru comportamentul său.

Poliţiştii deschid uşa din dreapta a maşinii şi încep, amândoi, să tragă de Boureanu pentru a-l scoate afară. Înregistrarea arată că acesta este momentul în care şoferul părăseşte maşina. Momentul este important pentru că pe înregistrările prezentate în spaţiul public în vara anului trecut, cei doi poliţişti îi spun şoferului că este martor la injuriile lui Boureanu, în timp ce acesta le răspunde că el nu a auzit nimic, fiind plecat de lângă autoturism.

Înregistrarea arată că şoferul se îndepărtează de zona conflictului şi rămâne retras până când apare un superior din Poliţie care încearcă să calmeze spiritele. După ce trag mai bine de un minut de Boureanu, încercând să îl scoată din maşină, unul dintre poliţişti renunţă şi trage pe dreapta un taxi şi încă o maşină.

Sursa: Evz.ro