După 11 ani, România va avea din nou Salon Auto Internaţional

by

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB), cel mai important eveniment din domeniul auto organizat în România, reapare, după 11 ani de la ultima ediţie, în peisajul manifestărilor expoziţionale. Evenimentul auto va avea loc între 23 martie și 1 aprilie, la Romexpo.

Ediţia 2018 a Salonului Auto Bucureşti este in­clu­să în calendarul Or­ga­nizaţiei Inter­na­ţio­na­le a Constructorilor Auto (OICA), astfel că, pentru prima dată după 2007, manifestarea de la Bucu­­reşti este internaţională, titulatura evenimentului redevenind SIAB.

Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) organizează Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti 2018, în noile pavilioane ale Centrului Expoziţional Romexpo. Expoziţia va beneficia de o suprafaţă de 27.000 mp la interior şi 20.000 mp la exterior. Organizatorii spun că vor exista cel puţin 20 de mărci prezente la SIAB 2018, printre care BMW şi Opel. Totodată, oficialii APIA anunţă prezenţa importatorilor Porsche România şi Țiriac Automobile. Producătorii autohtoni, împreună cu colegii de grup de la Renault nu au confirmat încă prezenţa la SIAB 2018, însă acest lucru este posibil în următoarele săptămâni. Celălalt producător auto din ţară, Ford, va fi prezent la SIAB.

Evenimentul este programat între 23 martie şi 1 aprilie, în săptămâna imediat următoare după încheierea celuilalt show internaţional al lunii, Salonul Auto de la Geneva.

Pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Sa­lonul Internaţional Auto Bucureşti 2018, „are dublă semnificaţie“. „În primul rând relansarea, după 11 ani, a salonului auto la Bucureşti, care a intrat deja în calendarul internaţional, iar pe de altă parte vă prezentăm o investiţie pe care Romexpo a făcut-o în mai puţin de 1 an. SIAB va fi cel mai mare târg din sud-estul Europei“, a explicat Mihai Daraban preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Leave a Comment