Emisiunea Drumurile Noastre-B1 TV-Aproape 1 miliard de euro pentru 0 km de autostradă

autostrada

Nici 100 de zile până la sfârșitul acestui an, românii așteaptă cu sufletul la gură primii km de autostradă din 2021. Ne–am luat gândul de la cei 100 km de autostradă promiși la începulul acestui an, de marele Drulă.

Ne bazăm pe un ciot de 4,5 km de șosea la patru benzi. Avem promisiuni pentru alți 70 km de autostradă. Am uitat să precizez faptul că nu sunt alegeri și nu există motive să fie tăiate panglici. În schimb, Ministerul Transporturilor are grijă să spargă peste 4 miliarde de lei pe proiecte de autostradă. Dacă Ministerul Transporturilor, la începutul anului, a cerut aproximativ 10 miliarde de lei pentru CNAIR, Ministerul Finanțelor a aprobat un buget de aproximativ 6 miliarde de lei. Peste 60% din acești bani, peste 4 miliarde de lei sunt alocați autostrăzilor. Aproximativ 800 milioane de lei sunt pentru drumul expres Craiova-Pitești, 600 milioane pentru podul de la Brăila și Sibiu-Pitești. Doar pentru 40 km de șosea la patru benzi din Craiova-Pitești, există șanse pentru inaugurare, chiar dacă acest proiect este programat pentru 2022. Pentru primii km din cea mai așteptată autostradă din România și podul de la Brăila trebuie să așteptăm până la finalul anului viitor.
Drumurile Noastre, bombardate de gropi. Am întrebat câți bani sunt alocati pentru întretinerea drumurilor și autostrăzilor. CNAIR a cerut 1 miliard de lei, avem gropi de miliarde de lei. În 2021, sunt îngropați aproximativ 146 milioane de lei.
Invitati

MARIUS HUMELNICU – senator, membru in Comisia de Transport
ANGHEL TANASESCU – președintele Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri-București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *