Reorganizare judiciară pentru Euro Construct

by

Reorganizare judiciară pentru Euro Construct. Potrivit unui comunicat transmis de oficialii  Euro Construct Trading ’98, societatea a cerut procedura de reorganizare judiciară pentru a proteja locurile de muncă ale salariaţilor, precum şi de a putea derula în bune condiţii activitatea de pe şantiere.

“Societatea s-a văzut nevoită să apeleze la această prevedere legala, din cauza crizei de lichiditate din jumătatea anului trecut.
Ea a fost generată de neîncasarea la timp a sumelor datorate către societate din  partea beneficiarilor lucrărilor pe care societatea le-a executat.

Lipsa recepţiei finale a lucrărilor menţionate a condus la imposibilitatea deblocării garanţiilor reale (sume de bani cash) depuse de societate în conturi speciale de garanţie.

Conturile suntdeschise la bănci comerciale şi blocate la dispoziţia beneficiarilor lucrărilor, potrivit legii”

Conform informaţiilor Capital,  Euro Construct Trading ’98 are de încasat peste 240 milioane lei.

Bani sunt blocaţi în conturile de garanţie şi facturi pentru lucrări executate.

“Un singur exemplu este edificator în acest sens:
Lucrările pentru reabilitarea linei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria.
Acest coridor este parte componentă a Coridorului IV PanEuropean ( Tronson 1: Frontiera – Curtici – Arad- km 614),  proiect cu finanţare europeană.
Încă   din anul 2014, lucrarea a fost predată integral beneficiarului, însă până în prezent  procesul verbal de recepţie lafinalizarea lucrărilor nu a fost semnat de către compania beneficiară.
Acest fapt a generat blocarea în toata aceasta perioadă a sumei de peste 60 milioane lei”.

Administratorul judiciar este ales este DINU URSE SI ASOCIATII S.P.R.L., pentru redresarea financiare a Euro Construct Trading ’98.

„Sumele pe care societatea le are de încasat depăşesc mult toate datoriile. Gradul de solvabilitate este unul extrem de bun, însă acesta este afectat de întârzierile extrem de mari în plata contravalorii lucrărilor executate pentru companiile beneficiare care administrează infrastructura de transporturi”, au mai precizat oficialii Euro Construct Trading 98.

Sursa: Capital

Leave a Comment