Când ai văzut ultima dată un Film Magic?

by

August Rush – Un film excepțional

Evan Taylor este un copil deosebit care aude muzica oriunde s-ar afla el: în foşnetul frunzelor, în adierea vântului, într-o staţie de metrou, în parc, pe stradă, chiar şi în curtea orfelinatului unde locuieşte, singura „casă” pe care a avut-o. Deşi nu şi-a cunoscut niciodată părinţii, băieţelul crede cu tărie că muzica este cea care îl va ajuta să-şi reunească, într-o bună zi,  familia. Nici colegii de cameră, nici cei care se ocupau de protecţia copiilor din orfelinate şi care încercau să-i explice că, de cele mai multe ori, copiii abandonaţi nu mai erau căutaţi, nu reuşeau să îi zdruncine speranţele. Evan ştia că părinţii lui nu au renunţat la el şi că, deşi  nu a primit nici măcar un telefon de la ei, aceştia sunt undeva, dincolo de poarta orfelinatului, căutându-l la rândul lor.

Cuvântul cheie al acestui film este muzica

Ea a fost de altfel şi cea care i-a unit, cu 10 ani în urmă, pe părinţii lui Evan. Louis Connelly, solist şi chitarist irlandez, şi Lyla Novacek, o violoncelistă profesionistă, s-au îndrăgostit la prima vedere şi au petrecut prima lor noapte de dragoste pe acoperişul unei clădiri din Washington Square. Povestea lor de dragoste nu a durat mult fiind despărţiţi de tatăl ei, un om plin de ambiţii şi cu multe planuri de viitor pentru Lyla.  Câteva luni mai târziu Lyla este lovită de o maşină şi ajunge la spital, unde dă naştere unui băieţel. Orbit de aceleaşi ambiţii ca şi până acum, tatăl Lylei dă spre adopţie copilul falsificându-i semnătura, şi îi spune Lylei că medicii nu au putut face, de fapt, nimic să salveze sarcina.

Chemat de sunetele care veneau de undeva, de afară, Evans fuge din orfelinat şi se aventurează într-o lume necunoscută lui pentru a-şi căuta părinţii. În acelaşi timp, părinţii lui porniseră unul în căutarea celuilalt, niciunul dintre ei neputând uita scurta dar intensa poveste de dragoste trăită pe acel acoperiş din Washington Square.  Zgomotele străzii, claxonul maşinilor, sunetul din staţia de metrou, toate devin note muzicale pe care Evans le urmează. Astfel ajunge în East Village unde îl  întâlneşte pe Wizard, un om care colecta bani de la copii în schimbul unui loc unde să doarmă. Evans pune mâna, pentru prima dată, pe o chitară, iar rezultatul este uimitor: notele veneau de la sine, muzica se compunea, parcă, singură sub degetele minune ale băiatului. Evans era un geniu, fapt pe care îl remarcă foarte repede şi Wizard. Acesta îşi dă seama de potenţialul pe care îl are Evans şi că poate câştiga bani frumoşi de pe urma lui, aşa că îi alege un nume de scenă: August Rush.

Tot muzica este cea care îi îndreaptă într-o zi paşii spre o biserică unde este fascinat de corul ce tocmai făcea o repetiţie. Evans descoperă pianul pe care îl stăpâneşte de la primele note uimindu-i pe toţi, iar peste câteva luni dirijează în faţa orchestrei simfonice propria compoziţie într-un concert extraordinar susţinut în Central Park.

Vizionare plăcută!

 

Sursa: Cutiacupraline

Leave a Comment