Germania: Controale mai dure la ferme și abatoare

by

În urma sesizării neregulilor în unele ferme și abatoare din Germania, vor fi instituite mecanisme de control mai eficiente, spune ministra Muncii din România, Violeta Alexandru, într-un interviu DW.

Multe din problemele sesizate acum în unele ferme și abatoare din Germania au existat dinaintea crizei actuale, dar au ieșit acum la iveală mult mai pregnant.

Vor fi instituite mecanisme de control mai eficiente, spune ministra Muncii din România, Violeta Alexandru, în exclusivitate pentru DW.

Șefa ministerului Muncii și al Protecției Sociale din România a avut, la Berlin, întrevederi cu omologul său german, Hubertus Heil, dar și cu ministra Agriculturii, Julia Klöckner.

Violeta Alexandru ne-a spus, printre altele:

– “Mi s-a părut un moment important ca preocupările din România să se armonizeze cu cele din Germania și să găsim împreună soluții pentru o mai bună protecție socială a muncitorilor români, pentru asigurarea unor condiții de muncă adecvate.

Cred că astăzi, mai mult ca oricând, Europa trebuie să se sprijine pe colaborarea bilaterală între autoritățile din țările în care sunt implicați muncitori pentru diferite activități și cred că prezența mea în Germania este o dovadă că așa înțeleg să fac politică în guvernul pe care-l reprezint, și anume în colaborare cu omologi, cu parteneri care au aceleași griji, aceleași lucruri pe agenda publică, așa cum avem și noi.”

– “Vă pot confirma faptul că discuțiile pe care le-am avut mi-au întărit convingerea că o serie de probleme, acolo unde au existat și subliniez caracterul izolat al problemelor, pe care le văd că sunt în teren, în acest moment vin din urmă, dinaintea acestei perioade de pandemie.

Având în vedere măsurile speciale de prevenție și de protecție, acum ies la iveală pregnantă.

Sunt aspecte care au nevoie de o rezolvare și aveau nevoie de o rezolvare cu mult înainte de acest episod, de această criză pe care o traversăm.”

– “Nu văd o problemă în faptul că în acest context le reluăm. Ba dimpotriva, mi se pare că acesta este momentul în care să le tratăm cu seriozitate…

Eu cred că disponibilitatea românilor de a lucra în țările europene trebuie apreciată, respectată și sprijinită în sensul implicării noastre, a autorităților naționale, în asigurarea unor condiții de muncă decente, unor condiții de muncă adaptate nevoilor pe care le au în activitatea respectivă.”

Citește mai mult..