Google va interzice reclamele la Monede Virtuale, inclusiv la Bitcoin şi ICO-uri (oferte iniţiale de monede)

by

 

Potrivit The Guardian, Google va interzice toate reclamele la monede virtuale, inclusiv la bitcoin şi ICO-uri (oferte iniţiale de monede), într-o încercare de prevenire a fraudelor.

Interzicerea reclamelor va intra în vigoare în luna iunie. Scott Spencer, directorul Google pentru reclame sustenabile, a declarat pe blog: „Am actualizat câteva politici pentru a ne ocupa de reclamele din zona produselor financiare speculative şi nereglementate, precum opţiunile binare, criptomonede, pieţe internaţionale de schimb şi contracte pentru diferenţă (CFD-uri)”.

Google a anunţat că restricţia include tranzacţiile crypto şi portofelele electronice. De asemenea, Google va bloca accesul la unele reclame la jocuri de noroc.

Monedele asemănătoare bitcoinului, precum ethereum, au înregistrat o popularitate tot mai mare în ultimii ani, alimentând creşterea rapidă în valoare. De exemplu, în 2017, bitcoin a ajuns la 20.000 de dolari. În momentul publicării acestui articol, valoarea unei unităţi bitcoin a scăzut la 8.800 dolari (potrivit Bitstamp).

Tranzacţiile cu criptomonede au atras numeroşi escroci, deoarece acţionează pe o piaţă neagră, iar ICO-urile pot genera milioane de dolari, care dispar peste noapte, alături de administratorii respectivelor scheme financiare.

Google a anunţat că a eliminat peste 3,2 miliarde reclame care încalcă regulamentul de bune practici, la nivelul lui 2017, blocând ceea ce numeşte o majoritate a experienţelor urâte în materie de reclamă (inclusiv malvertising şi scheme de phishing).

Alphabet, compania-mamă a Google, obţine 85% din venituri din reclamă. În 2018, reclamele vor produce alte 40 miliarde de dolari, jumătate din piaţa globală de advertising, de 94 miliarde dolari. Astfel, Google devansează Facebook, care a obţinut 22 miliarde dolari şi s-a situat pe locul secund.

Între timp, bursa de criptomonede Coinbase din Marea Britanie a devenit prima asociată unei bănci importante. Coinbase a obţinut licenţa e-money de la Autoritatea de Reglementare Financiară şi a deschis un cont bancar la Barclays, pentru a facilita sistemul Faster Payments.

Decizia Google le va oferi utilizatorilor „siguranţa unor tranzacţii legale”, a declarat Bradley Rice, avocat al firmei Ashurst.

 

Sursa: Gandul

 

 

Leave a Comment