Laufer: Start-up Nation va finanţa anul acesta 8.700 de companii

by

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunţat că miercuri a fost finalizată “contractarea şi semnarea tuturor AFN-urilor (Ajutoare Financiare Nerambursabile) pe Start-up Nation”.

“Astăzi este o zi extrem de importantă, am finalizat contractarea şi semnarea tuturor AFN-urilor pe Start-up Nation. Discutăm de 19.200 de companii care au depus, dintre care vom finanţa anul acesta 8.700 de companii. Am contractat integral şi fondurile care ne-au fost alocate pe fonduri europene. Cred că foarte important de menţionat este că 45% din proiectele câştigătoare sunt antreprenori femei, 55% bărbaţi. Discutăm de peste 21 de mii de locuri de muncă care vor fi ocupate în proporţie de peste 75 % de tineri antreprenori  25% din proiectele câştigătoare sunt în mediul rural şi 75% în mediul urban”, a declarat Laufer în deschiderea şedinţei de Guvern.

El a dat şi exemple de localităţi unde au fost aprobate proiecte pe programul Start-up Nation: Bucureşti – 2.500 de proiecte aprobate şi semnate, Cluj – 2.083, Iaşi – 800, Timişoara – 760, Constanţa – 750.

Referindu-se la suma care a fost tăiată la rectificarea bugetară din banii alocaţi în 2017 ministerului, Laufer a spus: “Acea rectificare pe fonduri de minus 78 de milioane de lei sunt sume pe care le vom cheltui în anii următori, sunt sume de care avem nevoie pentru partea de implementare”.

“Deci, din acest motiv am renunţat la ei în acest an şi vom recupera în următorii ani “, a mai spus Laufer.

Sursa: Capital

Leave a Comment