Orașul care se alimentează cu Energie Solară

by

Pare ireal, dar este deja o realitate faptul că energia solară este principala sursă de electricitate pentru un oraș din America. Orașul, cu numele de Babcock Ranch, a fost proiectat cu ideea de sustenabilitate în minte – de la o instalație de energie solară și până la tranzit autonom.

Primul oraș din lume care se alimentează cu energie solară

Babcock Ranch, aflat la nord de Fort Myers, Florida, este proiectul lui Syd Kitson, directorul executiv al companiei Kitson & Partners, care a spus: “Am stabilit acum opt ani că vom construi primul oraș cu energie solară din America”.

Kitson & Partners a cumpărat aproximativ 37.000 de hectare de teren pentru oraș în 2006, apoi a vândut cea mai mare parte a acesteia, aproximativ 30.000 de hectare, statului Florida pentru conservarea zonelor umede și a faunei sălbatice.

Din restul de 7.000 de hectare, jumătate au devenit Babcock Ranch, în timp ce, cealaltă jumătate a fost folosită pentru conservarea terenurilor.

În timpul zilei, instalația de energie solară, aflată la nord de zona rezidențială, a fost construită pentru a genera mai multă energie decât consumă orașul. Pe timp de noapte orașul este alimentat de o instalație de gaz natural din apropiere.

Când cerul este acoperit de nori întunecați în timpul zilei, care limitează lumina soarelui, sursa de alimentare se comută la gazul natural care nu se află pe proprietate, dar în apropierea acesteia.

Primele case vândute

Primii care au cumpărat o casă și s-au mutat în acest oraș, au fost soții Kinley. Ei au fost primii locuitori ai orașului încă din 4 ianuarie, chiar dacă marea deschidere a comunității este în luna martie.

Richard și Robin Kinley se numără printre pensionarii care se mută în Florida în fiecare an. Cu toate acestea, acest cuplu ajunge să privească apusul de soare în fiecare noapte peste un lac denumit după ei – Lacul Kinley.

Richard Kinley declara pentru cei de la ABC News că sentimentul pe care l-a avut când a vizitat prima oara casele din Babcock Ranch a fost același cu cel avut când a văzut-o pentru prima oară pe soția lui, a fost dragoste la prima vedere.

“Întreaga idee de sustenabilitate, este cea mai apropiată de ceea ce pot obține pentru a trăi fără vină”, a spus Kinley, un technofil auto-proclamat, care deține și un autovehicul Tesla pe care îl poate încărca la una din stațiile Babcock Ranch.

Prețul de pornire pentru o casă de aici este de 185,999 $, dar poate să ajungă și până la 750,000 $. Proprietarii de case plătesc 140 de dolari pe lună.

Tehnologia viitorului

Mai puțin decât jumătate este pentru plata internetului cu care fiecare locuință vine echipată, în timp ce restul este pentru lucruri precum întreținerea cartierului și facilitățile. Fiecare casă este echipată cu un cablu din fibră optică ce rulează subteran. Cablul de fibră optică oferă locuitorilor conexiuni de mare viteză pentru a ține pasul cu progresele tehnologice ale viitorului.

În oraș a fost inaugurată o școală publică, deschisă integral studenților încă din august anul trecut, chiar dacă nu sunt încă persoane care locuiesc în cartier.

De fapt, în centrul orașului este deschis deja un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte, o cafenea, un spațiu de lucru și un magazin de înghețată, în timp ce un centru de sănătate și unul de wellness urmează să fie deschise.

O altă școală elementară se construiește și se așteaptă să se deschidă odată cu începutul anului școlar următor.

În oraș există de asemenea transport asigurat de o navetă autonomă. Transportul fără șofer are opt senzori și utilizează GPS pentru a ajunge în comunitate. În prezent, un șofer este atribuit vehiculului, deoarece încă se află în faza de testare.

Inițiatorii proiectului acestui oraș au început să caute vehicule autonome în urmă cu șase ani și speră să aibă o flotă de nave disponibile în următorii ani.

Aplicație asemanătoare cu Uber

În cele din urmă, transferul va fi capabil să răspundă cererilor de preluare prin intermediul unei aplicații, într-o manieră asemănătoare Uber.

Pe viitor se dorește să se instaleze un sistem de baterii solare pentru condiții meteorologice nefavorabile.

Puterea bateriei va compensa diferența de energie.

A fost necesară o perioadă de zece ani de planificare pentru acest oraș, înainte de a începe constructorii să facă primele săpături.

“Am luat inițiativa să spunem că dacă vom construi ceva, o vom face corect”, a spus Kitson, inițiatorul acestui proiect de amploare.

El a vrut să demonstreze că responsabilitatea și dezvoltarea mediului pot merge mână în mână, una dintre aceste caracteristici fiind energia solară.

„Cantitatea de case vândute se schimbă zilnic”, a declarat Kitson, spunând că au vândut deja aproape 80.

Zona poate deține 19.500 locuințe și 6 milioane de metri pătrați de spațiu comercial.

Până în prezent au fost construite doar aproximativ 45 de case.

Pentru anul 2018, Kitson & Partners estimează cel puțin 200-300 de case pentru a fi contractate.

 

Leave a Comment