SpaceX lansează în spațiu cea mai puternică rachetă spațială din lume

by

Cea mai puternică rachetă spațială din lume va fi lansată în spațiu astăzi, 06.02.2018,de la centrul Spațial Kennedy.
Este cel mai recent progres al companiei SpaceX și reprezintă un pas înainte pentru planurile companiei de a trimite oameni pe Marte.
Falcon Heavy va putea transporta de doua ori mai multa încărcătură pe orbită decât cel mai puternic competitor al său, Delta IV Heavy, cu costuri mult mai mici.
Banii investiți în producerea vehicului spațial se ridică la aproximativ 90 de milioane de dolari, informează John Holst, analist al Space Foundation.
Compania a realizat 18 lansări în decursul anului 2017, “acaparând aproape 20% din piața globală”.
Elon Musk, fondatorul companiei,spune că “Aceasta este cu adevarat o rachetă imensă. Designul vehiculului spațial va permite transportul unei cantități mai mari decat un Boeing 737, complet încărcat cu pasageri, bagaje și combustibil”.
Musk a declarat de mai multe ori că există probabilitatea să explodeze la lansare.
Racheta spațială are o încărcătură utilă mai mare decat a oricarui alt vehicul din istorie, aceasta fiind depasită la cifre doar de Saturn V, racheta folosită de NASA pentru programele Apollo si Skylab.
SpaceX a anunțat pe Tweeter ca motoarele au fost pornite pentru test și totul este pregătit pentru lansare.

Nava spațială va avea montată 3 camere video foarte performante. Ele vor surprinde cele mai frumoase imagini ale spațiului în călătoria ei.
Lansarea va putea fi văzută în direct pe canalul de youtube: spacexchannel

Leave a Comment