Viral pe Internet – Informatică fără calculator

by

 

Au devenit virale pe internet fotografiile  profesorului de informatică, din Ghana,  cu el însuși desenând pe o tablă, cu cretă multi-colorată, caracteristicile unei ferestre Microsoft Word. Elevii din clasă pot fi văzuți în altă poză cum copiază desenele în caietele lor.

Social media a explodat în admirație și se minunează de efortul său de a explica cum funcționează calculatoarele – fără calculatoare!

viral pe internet profesor de informatica Ghana
viral pe internet profesor de informatica Ghana

Richard Appiah Akoto, în vârstă de 33 de ani, este profesor de informatică la liceul Betenase M / A Junior din orașul Sekyedomase, din Ghana. Școala nu are computere, deși din 2011 se așteaptă ca elevii de 14 și 15 ani să treacă un examen național (fără de care elevii să nu poată trece la liceu), la care unul dintre subiectele principale este de informatică.

” Nu este prima dată când am desenat-o. Am făcut-o de câte ori am fost în sala de clasă … îmi place să postez poze pe Facebook și așa am simțit și atunci, să dau share. Nu știam că va atrage astfel atenția oamenilor “, spune Akoto, care a fost profesor la școală timp de șase ani.

Fotografiile lui Akoto – care utilizează pe social media porecla “Owura Kwadwo Hottish” – cu desenarea unei diagrame de Microsoft Word pentru elevii săi, au devenit virale după ce le-a postat pe Facebook.” Predarea lecțiilor de informatică în școala din Ghana este foarte amuzantă “, spune Akoto în comentariul fotografiei.

viral pe internet profesor de informatica Ghana
viral pe internet profesor de informatica Ghana

Fotografiile au fost și mai mediatizate după ce un comediant popular din Ghana (care este, de asemenea, un profesor) le-a împărtășit cu cei 140.000 de fani ai lui de pe Facebook și mai târziu a fost preluat de site-urile internaționale .

Printre sutele de persoane care au dat share la postul lui Akoto și care au ajutat la popularizarea acestuia este Rebecca Enonchong, un antreprenor care a îndemnat Microsoft Africa de pe Twitter să-l ajute pe Akoto cu niște calculatoare pentru a putea lăsa tabla în urmă.” Sigur că îi puteți obține niște resurse adecvate”, a sugerat ea.

Acest lucru a dat naștere unei promisiuni din partea Microsoft de a echipa școala la care predă Akoto cu un computer de la unul dintre partenerii lor și de a oferi accesul la programele Microsoft. Totuși, Akoto adaugă faptul că școala are nevoie de aproximativ 50 de calculatoare.

Mulți oameni au răspuns deciziei Microsoft, spunând că pare un gest minor pentru o companie așa de mare și ar trebui să facă mai mult pentru a ajuta elevii lui Akoto, iar Microsoft a reacționat imediat spunând că ” vorbește cu el și cu școala despre ce se poate face “.

Profesorul, devenit celebru, are un laptop personal, dar nu-l folosește, deoarece caracteristicile diferă de cele din programa oficială care îi cer să-i învețe pe elevii săi, printre altele, părți ale unităților de sistem, pașii de conectare și cum se pornește un computer care are un monitor funcțional.

” Deci, dacă aduceți un laptop încărcat la clasă și doar apăsați butonul de pornire, atunci dintr-o dată, totul va fi deschis”.

Examenul scris se bazează pe capacitatea studenților de a-și aminti ce este în programa școlară, care nu a fost actualizată încă de la introducerea ei. Anul trecut, doar unul dintre elevii săi a reușit să obțină o notă maximă. ” În mod sigur, cei din Accra, (capitala Ganei) vor trece examenul deoarece nu puteți compara pe cineva care este în fața calculatorului, care știe ce face cu mouse-ul, cu cineva care nu a ținut un mouse în mână și nu a văzut un computer înainte “, spune Akoto.

În timp ce Akoto a fost descris ca o sursă de inspirație pentru profesorii din Africa, ceea ce face el, este un simptom al unui sistem școlar public disfuncțional.

Pe întreg continentul, mulți părinți săraci sunt obligați să aleagă școli particulare, față de școlile primare publice gratuite, din cauza acestei lipse de resurse în școlile statului Ghana.

În Ghana, au fost, de asemenea, solicitări pentru o dezbatere națională despre o distribuție mai echitabilă a resurselor educaționale, deoarece multe școli din mediul rural, cum ar fi Betenase, se luptă cu infrastructura și provocările logistice de predare.

 

Leave a Comment